23 Aralık 2013 Pazartesi

Kış Depresyonuna 'kış kış' Diyoruz :)



Güneş ışığının azaldığı bugünlerde kim kendini yorgun,keyifsiz,bitkin hissetmiyor ki.. Daha heyecansız ve donuk olduğumuz bu dönemde Kış Depresyonu da doğal olarak kapımızı çalmış oluyor. Uzmanlar bunun daha çok güneş azalmasıyla kendini gösterdiğini söylüyor. Kış depresyonu geçirenlerde; uyku ihtiyacı ve iştah artıyor,enerji ve keyif ise azalıyor. Kış aylarında günlerin kısalması, güneş ışığının azalması, insanların sürekli kapalı ortamlarda kalması psikolojiyi olumsuz etkileyebiliyor.Uzmanlar kış depresyonundan kurtulmak için  soğuk olsa bile güneşli günlerden yararlanmanın, açık havada spor yapmanın önemine değiniyor. Meyve ve sebze tüketiminin de yer aldığı dengeli beslenmeye özen gösterilmesi, kişinin sevdiği uğraşlara zaman ayırması, 'kış geldi' diye kendi kabuğuna çekilmemesi, sosyal ortamlara girmesi alınabilecek diğer önlemler arasında sayılıyor.


 


2014'e girmeye hazırlandığımız şu günlerde enerjimizi kazanmalı ve kendimizi yeni bir yıla en iyi şekilde hazırlamalıyız. Benim Sihir Ayı diye adlandırdığım bu yılın en tatlı zamanlarından olan Aralık ayını dolu dolu geçirmeliyiz.
Mutluluğu küçük şeylerde yakalamalı ve kendimizi bakıma alarak bu sihirli ayın tadını çıkarmalıyız. Kış başlangıcını iyi yapmalıyız ki sonuna kadar iyi gitsin. Cildimizi,saçlarımızı,ruhumuzu bir bütün olarak kendimizi odalara kapatmamalı ve aydınlıktan olabildiğince faydalanmalıyız.Sabahları işe ve okula gitmek için kalkmak zor evet. Hangimiz yaşamıyoruz bunu ama evden çıkmadan önce kendimize en azından kahvaltı yapacak yarım saati çok görmemeliyiz. İşe her gün kahvaltı yapacak vakti ayırarak başlayabiliriz. Diyorsanız ki 'O vakti ayırıyorum ama homurdanıyorum.' Ben de size diyorum ki kahvaltı sofranızı renkli çatal bıçaklarla, sevimli tabaklarla süsleyerek, renkli keyifli peçeteler alarak keyiflendirebilirsiniz. Önce gözünüze sonra midenize hitap ettiğinizde inanın bu küçük değişim bile sizde büyük adımlara ve giderek artan bir mutluluğa sebep olacaktır :)
 


Bunun gibi sevimli bir sofrayla kendinizi mutlu etmekle işe başlayın Prensesler.. Unutmayın her kadın Prensestir Özeldir! Bunu kendinize daima hissettirin 

                            

Mutlu Günler Sizinle Olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder